Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Thursday, 6 January 2011

Kembali ke sekolah

Salam..

Nak cerita pasal anak2 kembali ke sekolah jugak la..hihi..

Start dgn Si Hasif dulu.. Semalam, Hasif meneruskan kelasnya utk tahun ini. Seperti yg dinyatakan oleh gurunya dalam progressive report thn lepas, hasif berpindah ke transition class. Sendirian..tanpa aku menemani..Alhamdulillah, dia ok. Masa aku tinggalkan dia, dia tak pandang pun (huhu..). Sibuk tengok kawan2 yang start nak nangis.. :)

Masa baru sampai sekolah.. cam x suka je gi sek sif...

Dalam masa yg sama, parents utk transition class diberi briefing tentang target yg perlu dicapai oleh yang teristimewa untuk ke kelas toddler. Nampak mcm ok..rasa Hasif boleh menguasai tp we just wait n see lah... All the best Hasif.. Kalau berjaya ke toddler bln Jun nnt, ibulah yg paling gembira. Jika x berjaya, x apalah. Ibu akan sentiasa sabar menuggu ye..

lepas kelas..hepi dapat cookie dr ibu..

Habis briefing, terus ke kelas toddler. Tgk2 aktiviti dah tamat. Hasif tengok aku macam nak makan org. Agaknya marah kat aku pasal tinggalkan dia kot...hihi..

Cookie dlm mulut lagi, dah terlena..letih sgt ye siff..?!

Hari semalam jugak adalah hari pertama persekolahan kakak. Excited dia nak ke sekolah. Dah 2 hari menunggu nak ke sekolah. Sampai2 je ke sekolahnya, dia terus aje naik. Lansung x ajak aku naik ke kelas dia sekali!! Bertuah betul anak dara aku ni...

Tak sabar nak gi sek ni..

Balik rumah dia cakap "  bu, hari ni 1st day sek, ramai budak nangis.." Aku tergelak mendengarnya. Aku pun bagi 'sedas' jwpn kat dia.. "ye la, biasala tu.. samala mcm kakak tahun lepas kan..." Tersengih malu2 dia pastu.... :D


Gambar thn lepas, yg nangis tu kakak la... :)

Abang start sekolah dari hari Isnin lagi. Nampak suka sangat. Belajar baik2 ye bang.. Jgn suka hati sbb dpt jumpa kawan smula je..mesti suka hati sbb dapat tambah ilmu lagi ok!!

Pagi sebelum pegi sek agama








Aisshh..bila nak sampai sekolah ni..x sabar dah ni...

Dalam kelas.. duk dgn kawan baik dia, Danial

Ok, selamat belajar ye anak2 ku tersayang..



Salam mesra,


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 komen:

amdang81 said...

Cerita Mak diorang gi skolah plak tak ada ke?

maza said...

hasif boleh!

Hajar... errr abang doakan hajar dapat belajar dan berjaya dengan jayanya... eh! silap pakcik.. hehehe

Azma said...

@amdang81tak pe la.. mak diaorg dah tua. Simpan je la cerita2 tu... nak tulis pun tak lalu org nak baca kot..haha..

Azma said...

@mazaamboi amboi... tok sah berangan la pokcik.. :p
Wish utk abg man x de ke?

maza said...

@Azma

Abang man jantan..
jantan dgn jantan kalau wish nanti takut jadi lain.. di luar tabiie gitew.. hehehhe

papabear said...

memang sangat seronok tengok anak masuk sekolah :)

Azma said...

@mazasenget tul pokcik maza nii...eii..geramnye...
:p

Azma said...

@papabearbetull... terutama yg br 1st day kan!

ummuharithasif said...

bestnya adik hasif g sekolah..blajar pandai2 ya hasif...smoga membesar dgn sihat & makin bijak

Kerikil Kehidupan said...

abang...handsome...kakak...chomeyy....hasif...cute...mak dia...mesti jelita kan??? Saje ngusik azma...

Azma said...

@ummuharithasifmekasih auntie.. harap2nye gitulah..aminn

Azma said...

@Kerikil Kehidupanerrkk... x jelita lansung kak nani..gemuk gedempol..haha..

annur fitrah said...

sekolah macam hasif ni ada kat pj je ke?