Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Wednesday, 19 January 2011

DIA..

DIA.. semakin besar sekarang. Usianya sudah 1 thn 9 bulan..
DIA.. semakin berat..10kg kini..
DIA.. semakin ligat sejak dapat kaki..
DIA.. semakin pandai mengajuk.. Apa2 yg abang kakak buat, sibuk nak ikut..
DIA.. sangat2 sukakan cermin.. Pantang tengok cermin, macam2 reaksi dibuatnya..
DIA.. sangat buas, tak boleh duduk diam dalam kereta, waktu potong rambut dsb..
DIA.. sangat baik bila luar dari rumah. Nampak sangat tertib & mendengar kata & senyap je..padahal.. hehe..
DIA.. sudah pandai merajuk & minta di pujuk
DIA.. sudah petah berkata2 walaupun bahasanya..hanya org Jerman je yang paham.. hehe..
DIA.. sudah pandai buat perangai & buat2 nangis, padahal setitik air mata pun tak dak..ahakss..
DIA.. Muhammad Hasif, my Yang Teristimewa...selalu buat hidupku ceria..


Inilah Dia saya..

Wajah baru (macam encik askar je kan!!)


Salam ceria..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

20 komen:

Syahida said...

seronok tgk Dia membesar kan?

Azma said...

@Syahida ha ah syida.. seronok sgt..tu yg sampai rasa x nak keje balik tu.. :)

Bicara hati ibu aisya said...

Oh..sebaya rupanya hasif dan aisya.Tp hasif dah pandai berjalan :(
Memang seronok kalau dapat lihat perkembangan anak-anak depan mata sendiri tambah-tambah lagi Yang Teristimewa kita kan?Moga hasif membesar jadi anak yang bijak dan sihat.

mrs_zura said...

xde button like ke nk like entry nie hehe...sweet je...

papabear said...

Pasha pandai buat2 nangis siap dengan air mata sekali keluar. banyak pulak tu... :P

aida said...

hensem hasif ngan rambut baru,lama tak jumpa hasif. alhamdulillah banyak perkembangan positif ye ma.

maza said...

entry yg ringkas dan penuh makna..

I like it.. huhuhu.. sungguh sedap gitew...
ini betul2 bicara hati dari seorang ibu.. *terharu.. huhuhu

I love u too lah Hasif.. huhuhu

Azma said...

@Bicara hati ibu aisya x pe..nanti2 aisya mampu berjalan jua..InsyaAllah..

Azma said...

@mrs_zurahehe.. nak add button like tapi malas nak menggodek2 blog ni akhir2 ni.. Tp bagus gak kan..boleh dengar bicara dari zura.. :D

Azma said...

@papabearhaha.. mesti konpius pastu, ni betul2 nangis ke tak kan!!

Azma said...

@aidaAlhamdulillah kak..syukur sangat. Agaknya dia tahu ibu dia tak lama lagi tak dapat bersama2 lama2 cam selalu. Tu yg semakin ok tu agaknya.. Bila2 free, marila ke rumah. Tak yah tggu cik abang tu, mari je..hehe..

Azma said...

@maza tulus suci dari hati ibu ni..sbb tu maza jadi like..hihi..

mekasih love asif pokcik maza.. :D

Jue-Isteri_Ibu said...

alhamdulillah..dah makin hencem la sif...askar junior..

Azma said...

@Jue-Isteri_Ibu prebet je auntie..hihi..

Min said...

tq azma for dropping by ke blog dinoor. syukur hasif dah pantai itu ini. moga Mawaddah kami jugak membesar dengan sihat & kuat mcm abang hasif. btw, ingat adik tadi, i've got a sister name azma too... :)

Azma said...

@Min alhadulillah.. doa saya utk mawaddah jugak.. selamat dtg & berkenal2an..

laa..ye ke? kebetulan ye.. :) Dulu saya ingat saya sorang je nama azma sbb saya pk nama ni x best lansung (masa kecik2 dulu)..hehe..

Mawar said...

Azma,

suka sy tengok hasif dh makin besar, makin pandai, makin hensem

yg buat2 manja tu standard le org Xde adik, so apa kata azma "bg" adik pd hasif....

Azma said...

@Mawar mekasih auntie..asif suka auntie puji asif ni..hehe..

erkk..adik?? ohh..tidakk..hihi.. lambat sket kot. Tak pun pencen terus..:D

siti rahayu said...

menitik air mata aku baca post ni! Really touch my heart!

Azma said...

@siti rahayujgn sedih2 mate..sesekali meluahkan rasa betapa aku sayangkan dia walaupun suatu masa dulu air mata menjadi teman kerana kehadirannya sebegitu tanpa disangka2... Ko doakan aku berjaya membesarkannya sebaik mungkin ya..