Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Sunday, 10 April 2011

Besday Hasif + Aku merdeka!!!

Hari ini hari ulangtahun kelahiran Hasif yang ke 2. Hepi besday sayang ibu…semoga dipanjangkan umur, dikurniakan akal fikiran yg baik, dikurniakan tahap tumbesaran, kesihatan, kecergasan, kecerdasan yg baik.. Doa ibu sentiasa mengiringi hidup Hasif. 

Tak comeynye Hasif masa baru lahir ni... Cam org tua je..hehe..

Hari ni dia begitu ceria sekali. Seawal 6 pagi sudah bangun..kalau tak bangun sendiri pun terpaksa kejutkan jugak sebab nak ikut ibu yg nak ambil exam kat UPSI ari ni. Pandai pulak dia bangun awal tadi.. Biasanya pukul 9 baru nampak dunia..  Agaknya terdengar abang & kakak yang sibuk bersiap2..

Terkini Hasif...comey kan..Ihikkk!!!

Aku exam dari pukul 9 hingga 11. Yahoo….merdeka sudah..Tadi paper terakhir.. Habis dah aku blaja 1 semester.  Bak kata seorg teman berbangsa India, gembira sangat habis exam macam dah hbs master je..haha.. Mau tak hepi..tension bagai nak rak menghadapi exam di kala usia makin meningkat dengan askar2 yg sedang membesar. Kira habis exam tu mmg rasa relief sesangat….resultnya camne pun dah tak kisah dah…:D

Lepas ni aku cuti 4 bulan..Best!! Sistem baru universiti awam di seluruh Malaysia. Boleh bernafas dengan tenang 4 bulan ni..4 bulan yg lepas rasa cam bernafas dlm lumpur je..tersekat2, tak cukup oksigen..tu yg stress memanjang..hehe..

Keluar dari dewan exam, aku nampak askar-askar 3 beradik tu sedang berlari-larian di kawasan lapang yg berumput di seberang jalan.. Hmm..buat cam kawasan rumah sendiri nampak… Si besday boy pun bukan main lagi..belum pandai berlari tapi nak ikut abang & kakak berlari jugak..terkedek2 berjalan laju2.. Jumpa pelepah kelapa yang jatuh siap nak seret ke sana-sini. Bukan larat pun..eksyen je lebih..

Sekarang ni, aku baru je nak ‘hidup’ semula. Balik rumah tadi, makan & terus tido. Maklumlah..pukul 3.30pg dah bangun nak study.. Tu la, awal2 tak study sungguh2. Last minit baru kalut.. Waktu aku menulis ni nampaknya encik ayah pun dah ter’pengsan’. Tinggal abang & kakak je yg dah charge bateri masa on the way balik rumah tadi..

Tak sempat celebrate besday Hasif lagi. Mungkin malam nanti, tak pun esok..hehe..cian Hasif. Kalau dah boleh cakap mesti dia tanya “mana kek besday Hasif??” kan.... :)



Kembali bersiaran..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 komen:

Mawar said...

azma,

ni sy nak nyanyi ya, tlg sampaikn pd hasif

"hepi besday to you, hepi besday to you, hepi besday to hasif, hepi besday to you..."

jg smpaikn salam peluk cium buat dia, sama2 kita doakan yg trbaik buatnya

Azma said...

@Mawarhehe..mekasih mawar..Akan saya sampaikan..Mesti asif suka. Dia asyik sengih je bila dengar saya nyanyi lagu hepi besday tu..

insan kerdil said...

buat permata hati Hasif....selamat hari lahir....semoga sentiasa di dalam lindungan dan rahmat.....Allah yang Esa....

buat ibu Hasif.....selamat 'bercuti 4 bulan'.....;D

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

Azma said...

@insan kerdil terima kasih ye..asif suka, ibu pun sgt2 suka..:D

KLMari said...

Patutlah lama menyepi...tertunggu tunggu update..:)

Happy birthday, Hasif !!! Nanti celebrate kaw kaw dengan ibu yerrr..ibu dah merdeka tu !!! heheheh

Bicara hati ibu aisya said...

Hepi besday hasif yang comel..semoga sentiasa dalam lindungan Allah.
Hug n kiss utk hasif.ummmmuah!

maza said...

tahniah asif..

dan tahniah ma, sekurang2nya dah lepas exam.. heheh

lepas ni azab abg lak.. huhuhu

tengah fening pilih yg mana satu nak bikin, MBA, MMA, MPA.. aderkkk...

yg jelas skrg ni yg abg nampak ialah Master in Mamamm, yummy gitew.. hehehhe

ummuharithasif said...

happy birthday si cute hasif...smoga membesar dgn sihat & bijak...smoga mentiasa menjadi anak yg baik,penyejuk mata dan hati ayah ibu ya...

Azma said...

@KLMariKLM tertunggu2 update??Uuisshh..x sangka..hehe.. pasni selalu la update kot. Dah merdeka kan.. :)

Celebrate biasa2 je.. Tak ajar diaorg sambut besar2an. Ada kek tu kira best sgt dah.. :D

Azma said...

@Bicara hati ibu aisya Mekasih auntie.. hadiah ada auntie?? hehe..just kidding ye ayu.. :)

Azma said...

@mazapokcik maza kan dekat ngan rmh asif..xkan bg tahniah je..hehe..

Nak smbung blaja jugak..bagus..bagus.. mmg sokong. Best blaja ni, byk perkara baru kita dpt.. kurangkan la master in mamammm dan yg sewaktu dgnnya tu..nnt makin jauh yg dah sedia PJK tu..ahakss..

Azma said...

@ummuharithasif Aminn..mekasih ye auntie..