Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Saturday, 29 October 2011

Spek baru Hasif... LAGI!!

Assalamualaikum.. 

Lama jugak tak mengupdate blog ni.. Malas & mood menulis hilang entah ke mana.. BW pun jarang2. Semalam merajinkan diri BW ke beberapa buah blog. Nampaknya beberapa rakan blogger pun turut disampuk penyakit M ni ye...^_^

Oohh ye.. perasan tak blog ni dah bertukar wajah. Tak de la cantik cuma aku suka pasal ada slider kat atas tu. Alaa...yg gambar tukar2 kat header blog ni la..hehe.. Rasa cam best je tengok.. (best la ko sorang2 Azma..hik hik..). Mmm..kalau tak nampak slider tu, kalian pegi kat HOME kat atas sekali blog ni & klik kat situ ye..

ni la spek baru saya.. (frame kiri senget sket nak bg lens masuk betul2 dalam frame)

Hari ni cuba juga nak menulis.. Tambah-tambah spek baru Hasif baru aje dibuat hari ni..  Aku gantikan frame yg patah dengan yang baru. Tukar frame je. Lens ambik yg lama. Cari frame yg fleksibel coz dia suka kangkangkan spek dia tu. Kalau fleksibel, mungkin panjang sket hayat spek kali ni..hehe.. Cari2 tak ada yang boleh muatkan lens yang sedia ada. Ada satu je yang sesuai. Frame yg sama dengan spek kakak & abang dia pakai ituari. Boleh klik sini kalau nak tengok ye.. Besar sket la frame tu ( & tak fleksible). Bila letak lens ada ruang kosong antara lens dgn frame. Sket sangat ruang kosong tu tapi bila tengok dekat2 nampakla jugak. Bak kata taukey kedai tu dari segi kosmetik out la sket.. Aku suruh dia teruskan aje guna frame tu. Murah you...RM30 je.. Okla tu kot..kalau patah tak le ralat sangat.. :)

Ni gambar dengan spek abang yg patah tu.. Sebelah dia tu baby kesayangannya.. :D

Actually Hasif memang suka gunakan spek abang dia. Hari2 duk pakai walaupun tak ada power. Cuma tu la..suka sangat main2 dengan spek abg dia tu sampaikan dah berjaya mematahkan spek abg dia  tu pulak semalam..huhu.. Memang pas ni pro la si Hasif tu dalam bab mematahkan spek..

Bergaya dengan spek baru.. :)

Dari tengahari tadi dia pakai sampai petang nampak ok je dia. Masih cuba menanggalkan spek tu tapi ibu dia yg garang ni terus bertindak pantas menghalangnya dan juga mengeluarkan suara yg seperti guruh...Haha.. Hasif pun seram agaknya dengar suara ibu... 3:-) Aku tambah 2 aksesori pada spek ni supaya dia rasa selesa. Memang nampak selesa la dia memakainya.. Harap2 lekatla dia memakai spek kali ni.. Aminnn...

kecik cinonet je label tu aksesori tu...Klik la tuk tengok clear ye.. :)


Salam rindu,

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komen: