Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Wednesday, 23 November 2011

Masalah pendengaran lagi?

Assalamualaikumm.. 

Malas betul aku nak menulis, meng'update' blog sekarang. Kalau ditanya kenapa pun memang tak ada sebarang alasan. Memang malas.. Harap2 masih ada kawan yang sudi menjenguk ke sini lagi.. :D

Pernah baca kisah masalah pendengaran hasif sebelum ni? Kalau tak pernah dan nak baca klik sini . Last 2 weeks aku ke PPUM membawa hasif untuk check- up telinga sekali lagi. Result agak memberansangkan. Tahap keupayaan pendengaran makin meningkat. Kalau dulu kiri kanan pada tahap sederhana. Sekarang sebelah kiri sudah ok. Sama macam pendengaran normal orang lain (20 db). Manakala kanan kurang sedikit je iaitu 30 db.  Cuma bila tympanometri dilakukan, telinga budak kecik ni masih dalam group B. Ianya berikutan dengan keadaan cecair di belakang gegendang telinga yg masih tidak kering lagi. Doktor beri tempoh 2 bulan jek... Kalau still tak ok, operate la..

Aku sedikit dilema. Kalau mengikut pengalaman beberapa kawan, tiada apa yg perlu dirisaukan. Cuma hati tertanya2. Andai berulang lagi, operate lagi ke? Iskhhh..berapa kali nak operate kalau macam tu? 

Plan nak cuba rawatan alternatif. Sokongan encik hubby sangat diperlukan. Tapi hubbyku ini sibuk sesangat. Bila ada kelapangan, dia memang suka bersama2 dengan keluarga di rumah je.. Susah nak ajak dia ke tempat jauh2 ni. Tengah try pujuk skang.. Just wait & see la.. ;-D

Lupa nak citer. Masa tengah tunggu doktor utk dapatkan ubat tido supaya Hasif lena sepanjang check-up tu datang seorang kakak ni.. Dia datang main2 ngan hasif, borak2 ngan aku. Mula2 nampak ok je..tetiba dia diam tak bercakap2. Rupanya air mata dia dah berderaian. Adusss.. aku terperanjat tapi buat2 cool.. kalau tak mesti ratu penyu ni hujan sekali..huhu.. Aku perasan dari mula lagi dia
nampak berminat dengan hasif tapi pandangan dia tu macam sebak je..redup je. Tak sangka  yg
dia akan betul2 menitiskan air mata.Nak kata dia ada ahli keluarga macam Hasif, tak ada pula dia bercerita. Mungkin kakak ini memang seorang insan yang berjiwa sensitif agaknya..

Masih ada insan yg simpati denganmu nak walaupun ibu tak mengharapkan belas simpati itu. Cukup bagi ibu jika dirimu dihargai, disayangi dan tidak dipandang sinis @ menyusahkan oleh masyarakat...

Salam mesra,

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komen: