Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Monday, 6 December 2010

Main conteng muka...

Rasa lama dah tak update cerita dan berjalan2 ke blog kawan2.. Padahal baru je 4 hari.. Mungkin hidup dah biasa bertemankan blog & ber'blogwalking', tu yg rasa lama tu..

Ada 2-3 cerita yang nak di'up-date' kan. Tapi memadailah dengan gambar2 dan sedikit cerita di bawah. Sambung lagi lain kali ye tak!!

Sepanjang cuti banyak aktiviti yang dirancang untuk dilakukan bersama-sama anak2. Salah satunya main conteng muka. Aktiviti ni berjaya dirancang sebab ada kaler khas untuk conteng2 muka ni yg aku jumpa masa bawa anak2 untuk daftar kelas art ituari.

Apa kelebihan main conteng2 nih? Apa lagi kalau bukannn..... merapatkan hubungan dengan anak2. Boleh bergelak-tawa dengan anak2. Sangat sesuai untuk aku yg sangat garang & kalau boleh nak di'telan'je anak2 tu sorang-sorang bila dah marah. Hihi... Bila main mainan ni dengan mereka, aku nampak mereka lebih ceria dan gembira bersama aku. Syukurla.. tapi tak boleh la masa main je berbaik dengan mereka kan, waktu lain pun kena baik2 jugak...Tak gitu??

luasnya nganga Sif...


sape tumbuk mata kakak tu..?

Asif marah ke ni..??

Buat apa tu Abanggg??

Nak kata berjambang pun ye, nak kata cam gorilla pun ye..hehe..


P/S : Sila abaikan pemandangan di belakang model2 cilik ni ye..hihi...



Salam mesra,


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 komen:

ieda said...

muka mamanya mana???

Adiha said...

uisshhh...beterabur kt belakang haha..ingat gmbar kat sekolah..upenyer ibu dia wat wat kat ank2 dia gtu hehe..xsenonoh btul hehe

Azma said...

@ieda muka mamanya tokleh masuk dlm entry ni..nnt glamer sesangat..haha..

Azma said...

@Adiha aishh..kan dah ckp abaikan pemandangan kat belakang tu..hehe.. skali-skala buat keje x senunuh ngan anak2 apa salahnya kan... :D

maza said...

aduhaii.. cute dibuatnya si asif tu.. hahahah

Azma said...

@mazaahakss..hasil kreativiti ibu dia yg x kreatif.. :D

fitry said...

wah..best main conteng2 ni..nnt blik kg bw la ek..blh kte cnteng2 lg kn..

Yasmin Nabilah.. said...

wah bagusnya kak..mcm2 aktiviti leh buat :)

Azma said...

@fitry okeh..boleh aje. Takut mak andak je xde..

Azma said...

@Yasmin Nabilah..hihi..bila anak dah ramai & sampai time cuti sek, mcm ni la ina.. Kalau x de aktiviti asyik tgk tv aje. Akak boleh sakit kepala tgk anak mengadap tv lama2. :D tu pasal cuba jugak cari2 apa2 yg menarik utk main dgn diaorg..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

rajin sungguh menconteng muka..hehehe

Azma said...

@Naimatul Hafizah Nor Rodinhihi.. gambar tunjuk bhgn muka je tu fiza. Diaorg conteng badan skali..x sggp nak letak gambar bdn yg berconteng tu.. :D