Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Sunday, 20 February 2011

Memory Keeper's Daughter


Movie mengenai anak Sindrom Down....
Tak perlu diceritakan bagaimana keadaan aku semasa menontonnya..
Menyentuh jiwa hingga aku bagaikan tersedar.. DIA.. memang berbeza..
Kerana diri ini kadang2 menafikannya... bila melihat kecomelan raut wajahnya.. 
Terlupa seketika. suatu masa, insyaAllah..aku akan melihat DIA sangat mirip wajah kawan2nya..




Tontonilah.. Betapa suatu masa dulu, anak istimewa yg digelar 'MONGOLOID' ini seolah2 golongan yang lansung tidak berguna dalam masyarakat.. :(






Salam ingatan,

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 komen:

ieda said...

nampak best ja cerita ni..kalau saya tgk mesti meleleh gak ni.

Dila Si Mama Dzariff said...

In order to support Hasif(especially), Kiwanis and all DS kids and adult in this world, auntie Dila and the gang will definitely watch this movie...tunggu aaa...nak gi carik CD ptg ni

Azma said...

@iedammg best ieda.. tp perasaan pilu membuak2 spjg menengoknya..pilu sbb seorg ayah sggp buang anak istimewa ini tp org lain yg x ada pertalian darah penuh kasih sayang menjaganya..

Azma said...

@Dila Si Mama Dzariff Mekasih Dilla.. download aje..jgn jd cam saya ituari. siap nak cari CD taree zameen par padahal internet 24j kat rmh.. :)

Moga lebih kenal Sindrom Down selepas menontonnya ye..

papabear said...

kalau tengok mesti sedih ni.. hehe...

Azma said...

@papabearhihi.. jgn jd mcm saya dah..ratu air mata..haha..

KLMari said...

Kak Azma...masa first time tengok kat Hallmark channel dulu..siap tunggu ulangan..part paling tak tahan masa last last tu..ada 2 ibu katanya...Sedih tul !!! Banjir bukit antarabangsa time tu...uwaaaa !!!!!

Azma said...

@KLMaritu la..tp dia cam cool aje kan.. Banjir tu biasa..kota damansara pun banjir gak..haha..

Dlm masa yg sama masa tengok si Phoebe tu mmbesar, rasa risau memikirkan anak sendiri. Terutama bila dia start nak hidup berpasangan seperti insan normal yg lain.. Camne la anak kita nnt ye.

maza said...

Allahuakhbar...

moga2 segala kebaikan tertumpah ke atasnya.. huhuhu

Azma said...

@mazainsyaAllah..timekasih abg maza..