Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Wednesday, 23 June 2010

Berdiri.... (dengan bantuan)

April 2010

Bulan ni umur hasif genap setahun dan dalam bulan ni jugak hasif dah boleh berdiri dengan bersandar pada dinding. Syukur..nampak takut2 dia bila didirikan tp okla. Tak de la sampai menangis. Hasif bolehhh.. caiyokk..




23/6/2010
Umur : 1 thn 2 bln 13 hari

Ari ni hasif aktif sesangat.. Mulutnya x berhenti2 berbunyi... Pastu asyik praktis berdiri sendiri pulak ari ni.. Mula2 aku rasa biasa je dia berdiri tu. Lama2, baru aku perasan yg selama ni aku yg selalu tolong dia berdiri. Start dengan berdiri kat baby cot dia. Aku nak solat waktu tu, tetiba tengok dia berdiri, tersengih2 sambil mulutnya pot pet pot pet berbunyi. Aku  biarkan aje... sepanjang aku solat, sepanjang tu la dia duk berdiri sambil pegang tiang2 kat baby cot dia tu.

Petang aku sibuk mengemaskan dapur.  Hasif kat bilik, tidoo.. Tak lama dgr suara dia..suruh aku datang ambil la tu... Aku angkat dia & letak kat ruang tamu. Tetiba dengar kakak dia menjerit2,"Ibu, ibu..tgk hasif". Bergegas aku keluar, rupa2nya kakak dia nak bagitau yang hasif duk tarik sofa & berdiri sendiri.. Ruginya x ambil gambar dia @ rakam video masa tu..Takpela..lain kali ada peluang kot..


24/6/2010

Ari ni aku sempat merakam video hasif memanjat sofa. Tak lepas la plak ari ni..hihi.. xpe... Boleh cuba lagi. Hasif bolehhh...


Petang tu plak masa letak dia dlm baby cot siap sedia dgn kamera kali ni. Nak make sure supaya boleh rakam dia bangun berdiri.. Alhamdullillah...



Alhamdulillah...malam tdi (28/6/10) hasif dah berjaya memanjat sofa. Nampaknya bulan ni perkembangan dia agak cepat sikit dari bulan2 yang lepas. Mungkin dah semakin bertenaga sbb dah banyak makan kot..:)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 komen:

Anonymous said...

Videonya hilang ke mana sudahhhh..?? :)

Azma said...

hihi..ada problem skit la masa upload gmbr kat utube.Nnt la try lagi..

jue said...

nape xde sound?

Azma said...

dapat tgk ke video tu jue? aku tokleh la..nape tah. adala sound..cuba godek2 skit..hehe..

jue said...

bleh tgk...tp sound plak x nk kuar..

Azma said...

ish..ish..mcm2 hal la blog aku ni. sabola ye kejue. nnt2 bila aku dah jd pakar, ok la kot.. :D

jue said...

haha...akan ku tunggu video selanjutnya...tp x nk la video bisu lg....

Azma said...

kikiki..okeh!