Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Monday, 29 November 2010

Holiday programme part 1 - sensory motor

Salam..

Hari ni menjadi driver Hasif ke Kiwanis. Hasif join holiday programme. Utk tahun ni, aku ambil 4 sesi untuk hasif. Semuanya dalam berkumpulan, so kosnya rendah la sket.. Hari ni sesi yang pertama. Untuk sesi pertama ni aku memilih program sensory motor. Selain dari ransangan utk sensory motor, aktiviti untuk gross motor juga terlibat.


 
Hasif dah merajuk, tak mau angkat tangan lagi...


Pada awal aktiviti, hasif ok-ok je. Boleh nyanyi2 sambil ikut cikgu beri isyarat. Bila masuk ke peringkat seterusnya bermula lah drama air mata...sob..sob.. Ini 1st time hasif join aktiviti sensory motor. Tak tau plak kena bawa baju spare cos lepas aktiviti semua basah lencun. So, cikgu hasif pun terpaksa la men'half-naked'kan hasif & akhirnya terus fully naked..Ishh..malu la.. haha.. Saksikan...

1 &2 : cuba mengikut apa yg cikgu buat
3 : sedikit aktiviti gross motor


1& 2 : 2nd post- main pasir & bola
3 : 3rd post -main air plak
4 : Hasif cuba melarikan diri..hihi..

1 : Water stimulation (pandai je bg nama..:D)
      2. Masuk ke 4th post; exited nampak...  
3. Nampak ok je kat situ..
   4 . Hujan dah turun...huhu...  
                         
1 & 2 : Dah macam incredible hulk dah..hehe.. 
3 : Sedang dibersihkan, still nangis
  4 : Antara yg terlibat..

Lupa plak nak bgtau, post yang ke-4 tu ialah campuran tepung yang dibancuh macam nak buat goreng pisang tu. Agaknya hasif geli-geleman kot..tu pasal nangis je.. :)

Ada sekali lagi program yang sama akan diikuti oleh Hasif. Harap2 dia tak nangis lagi waktu tu nanti.. :)


Salam mesra,

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 komen:

maza said...

aww! Hasif yg seksi.. tergodak mak...
ahak..hahahhha

:D

Syahida said...

wahhh...caya la hasif! keep it up mummy..

Azma said...

@mazaissshhh.. hasif boy la uncle..anak2 uncle pun boy seme, jgn la tergoda..hihi..

Azma said...

@SyahidainsyaAllah.. sabar menanti aktiviti yg seterusnya..

Asz said...

bestnyer ... how i wish ammar boleh join program camni ... :(

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

seronoknya hasif...heheh.
saya buat sendiri, sebab tak daya nak hantar kiwanis.

Azma said...

@Asz ammar tak boleh join pasal tube dia tu ke? asz try la buat kat rumah.. ok jugak kan.. :)

Azma said...

@Naimatul Hafizah Nor Rodin buat sendiri pun boleh jugak kan.. akak saja suka2 join holiday program ni spy dia boleh bersosial dgn kwn2 dia..

Muhamad Ali Muhamad Ali said...

nak tanya terapi ni kat mana ye? ada group murah sikit,,boleh share tempatnya tq.