Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Monday, 9 August 2010

Hasif@Kiwanis2

Ishhh....mana hasif@ kiwanis1 nye plak??? Hihi..actually ada cerita khas utk hasif@ kiwanis1  tapi tak tertulis2 lagi. So, terpaksala letak tajuk ni untuk topik ni..

Hari ni hasif seperti biasa meneruskan rutin mingguannya.. pergi sekolahh... Jumpa Teacher June lagi...Teacher yang selalu buli hasif..huhu.. Dari hasif umur 2 1/2 bln sampai la sekarang asyik kena buli je dek Teacher June nih!! (ni teacher dia yg cakap, bukan hasif tau... :D )

Exercise hari ni buat hasif jadi betul2 exhausted. Tapi aku tak sempat nak ambil gambar. Mana taknya..sepanjang exercise hasif bertemankan tangisannya. Turun naik tangga dan berjalan di koridor sepanjang lebih kurang 10-15 meter (kot!) membuatkan hasif kepenatan berjalan dan juga kepenatan menangis. Tak apa la ye sayang.. Ini semua untuk hasif jugak kan..??!!

Sebagai ibu apa yang mampu aku buat hanyalah memberi galakan kepadanya dengan pujukan dan nyanyian. Dalam masa yang sama kena pekakkan telinga, butakan mata dan keraskan hati melihatnya dan mendengar tangisannya. Lagipun aku sudah biasa. Memang bila skil2 yang berat dipraktikkan pada anak2 istimewa ini, mereka akan menangis. Kita buat tak tahu dah la.. kalau diikutkan sangat tangisan mereka, susahlah guru2 di situ meneruskan pengajaran mereka. Cuma, hari ni memang nampak berat sikit latihannya.. Kesian hasif.

Habis aje kelas, aku terus bawa hasif balik. Hasif...masuk kereta,minum air skit pastu...lena terus sepanjang jalan sampai ke rumah dan sehingga abgnya bergerak nak pergi ke sekolah lebih kurang pukul 1 tghari. Kelasnya tamat pukul 10 pagi. Letih sangat la tu... Aku cuma sempat mengambil gambar adegan penat terlampau dia dalam kereta aje.. :)


Adegan penat terlampau.. :D

Ehemm..ada hobi baru sekarang. Mengedit gambar.. Tak kisahla tak cantik. Asal dapat edit dan letak banyak2 gambar dalam satu imej. Mmmm..tengokla aksi tido hasif tu.. Macam tido atas tilam vono je gayanya..

Oklah..setakat tu aje.. Jumpa lagi nanti.. Daa..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 komen:

Syahida said...

hasif pegi kiwanis mana? berapa lama sesi exercise tu?

ieda said...

siannya...hasif g exercise sampai terlena..takpe hasif..nanti cepat berjalan.

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

selalu kalau excersice berat mmg budakmudah nanges,kan...hasif tido comel la...sofie pun suka tido gaya cam tu dlm kete...heehehhe

Azma said...

Syahida : Kiwanis kat Damansara Jaya. Utk umur hasif ni sekali seminggu. Setiap sesi 1 jam.

***************

ieda : Harap2 gitula. Acik doakan hasif ye.. :)

****************

fiza : a'ah..penat & mgkin gak sakit kot. Tu pasal diaorg nangis agaknya. Hasif jarang2 nangis tp smlm mmg nangis sungguh2.. akak x terkata apa tgk dia nangis..huhu.. Ni posisi tido paling best dlm kete utk diaorg kot :D

HappyIrfa said...

salam kenal dari saya..
singgah dari blog klmari ;-)

maza said...

uiks.. sudah tersampuk juga dgn photography ya.. heheheh

Azma said...

happyirfa : salam perkenalan. terima kasih sudi menjengah ke sini. nanti saya jenguk blog awak plak ye. x sempat2 lagi. awal2 ramadahn ni byk hal plak.. :)

**********

maza : saje je encik maza..ihik! memenuhkan masa yg sebnrnya dah penuh tp buat2 lapang.. :D