Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Sunday, 8 August 2010

Nak sikat sendiri..

Lately, hasif dapat menguasai (tak sepenuhnya la..) beberapa skil2 kecil yang baru. Alhamdulillah..mungkin terapi cara kerja yang dilaluinya banyak membantu. Kadang2 benda2 kecil ni aku tak perasan. Salah satunya macam dalam gambar ni..


Hasif sikat rambut bu..


Sorila gambar tak berapa clear. Maklumlah guna hp je.. Gambar ni aku rakam setelah beberapa kali dia melakukannya selepas mandi. Pada awalnya aku perasan dia ambil berus tu (berus tu utk stimulate ransangan kat badan dia actually, beli kat kiwanis) then letak kat kepala dia. Tapi, aku tak rasa apa2 pun.. Lupa plak anak aku tu OKU, hehe.. semua perkembangan walaupun kecil adalah satu kegembiraan. Tu yang lepas beberapa kali barula aku terjerit2 gembira..huhu..over la ibu hasif nih! :D

Actually, aku memang guna berus tu tuk sikat rambut dia. Kalau cikgu dia tahu mesti kena belasah ni..haha.. Berus tu lembut je..rambut hasif halus so memang bestla sikat ngan berus tu. Malas aku nak beli set grooming baby untuk dia. Aku ni bukannya cermat orangnya. Nanti tak sampai seminggu ntah ke mana perginya alat2 tu. Tambah2 lagi dgn abg & kakak yang selalu exited sangat tengok barang2 adik dia tu..

Anyway, harap2 pas ni ada perkembangan baru lagi dan aku perasan la perkembangannya tu. Hasif memang suka kena puji & peluk lepas dia buat apa2 skil tak kira la baru atau lama. So, kalau aku tak perasan, kesian dia tak ada yang puji & peluk dia. Nak harapkan abang, kakak ataupun ayah dia yang perasan...hmmm..mimpila kot..hehehe..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 komen:

Syahida said...

salam, saya pun ada anak istimewa juga. anak autisme. saya berkongsi apa yang anda rasa.salam perkenalan dari saya. :)

Azma said...

salam perkenalan..terima kasih sudi ke blog & juga jadi follower saya. Meh kita share sama2 ye..

ieda said...

salam...
bestkan tengok bila anak2 dapat buat sesuatu yg baru..nak tau nabila panggil sikat tu apa?
kaka' = sikat

Azma said...

hihi.. manala nabila dapat word tu.. x pe la..janji mama dia faham.. :)

KLMari said...

Hi...salam kenal...Seronok sangat kan bila anak anak ini buat something yang pada mata orang lain, nampak macma biasa..tapi bila anak anak ini berjaya buat, perghhh!!! Tak tergambar, tak terkata ..:)

Azma said...

betul, betul, betul... hihi..

suraida moccruise said...

tumpang gembira tuk kak azma n hasif..pasni ape lg yg hasif nak buat,suke sgt!!

Adiha said...

bgus pon dak hasif syg ni..len kali tunjuk skill yg hebat2 kat ibu..bia ibu jd x btul dok jerit je..rindu kat hasif..biler nk jumpa m.anjang ni???

maza said...

ayahnya penat pecah batu kerja keras... tu yg balik perasan ma aje kot!

hehehehe

Azma said...

Sue : seronok tengok dia makin cerdik (insyaAllah). nanti kita tengok video matiin plak ye..

***********

Ha : ada post baru akak hari ni. G la baca ye.. tgk apa hasif dah boleh buat.. :)

***********

maza : ayahnya perasan tapi lambat..dah 3-4 hari baru dia tegur apa yg ma dah lama tau :). saje je x bgtau dia selalunya, nak tgk dia perasan x perkembangan anak dia..hihi..