Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Friday, 20 August 2010

Saksikan keajaiban ini. Kita puN BOLEHHH!!


Anak ini  (Xervier) hanya berumur 17 bulan. Dia sudah memahami apa yang dilihatnya dan memberi isyarat perlakuan menunjukkan dia faham apa yang tertulis. Ibu bapanya memperkenalkan Xervier dengan bahasa isyarat dari sejak dia dilahirkan dan didedahkan dengan vcd (learning vcd - your baby can read)semenjak berusia 4 bulan. Dia berjaya menunjukkan isyarat 'susu' semasa berusia 13 bulan dan membaca @ memahami perkataan pertamanya 'minum' pada usia 14 bulan.

Fikir-fikir kan lah.. Kita juga boleh lakukannya. yang penting USAHA.. tak lupa DOA..

Good Luck! Jumpa lagi minggu hadapan. Hujung minggu blogger pun bercuti juga...hihi..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 komen:

ieda said...

saya notice satu perkara kat budak2 down ni...besides kekurangan yg lain they actually has a very good memory.

Azma said...

mmm..betul tu..cikgu2 hasif kat kiwanis tu pun ada ckp mcm tu..

maza said...

hmm...

balik kampung suami pula ke?

bila nak berbuka sama ni ek? heheheh

Azma said...

tak la..duk rmh layan anak2 & hubby. ngadap internet je nnt bising plak cik abg I tu.. :)
Entahle bila dpt berbuka sesama..hjg mggu ni br nak balik kg cik abg. Ada selit2 ms free kita try ekk!