Hai.... jemput baca cerita Yang Terstimewa saya
RSS

Friday, 8 October 2010

2 Cerita

CERITA HARI INI..

Malam ni agak malas aku rasa. Tambah2 Encik Hubby keluar main futsal dengan officemate dia. Nak ikut sekali, malas jugak! Malas saje..Biarla dia bergumbira dengan teman2nya. Bukannya selalu. Sekali seminggu je. Itupun banyak tak ada dari adaanya..

Hmm..En. Hubby takde, Mem bermaharajalela la.. hehe.. Anak2 duk sibuk tanya bila ayah nak balik. Hangin gak aku duk tanya berulang2 kali.. Garang betul ibu Hasif ni.. ;)

Last2 aku ambil kamera ajak mereka bergambar. 2-3 shot, menyengih dah masing2. Senyap sekejap mereka dari menyoal aku bila ayah nak balik…



Wajah anak2 yg sedang menunggu bapak balik.. :)


Rasa macam nak perkenalkan anak dara & anak teruna aku pulak kali ni. Ok la.. kalau kalian nak tau, bacala ye..kalau x nak, skip je la..

Anak teruna aku namanya Muhammad Luqman. Usianya sekarang 7 tahun. Aku panggil dia abang, abg man, kuman..hehe.. Dia anakku yg pertama. Bertanggungjawab & mendengar kata (puji anak sendiri nampak…). Anak daraku merangkap anak kedua, namanya Siti Hajar. Aku panggil dia kakak, Jaja & kadang2 Jajan @ Jajut! Hihi..marah sungguh dia kalau aku panggil dia dengan dua nama yg terakhir tu..Berumur 5 tahun sekarang ni.. Agak degil tapi manja (especially dgn ayahnya). Anak pompuan la katakan..



gambar ihsan maza

Adik mereka berdua tentulah Yang Teristimewa, Muhammad Hasif. Dipanggil, Hasif, Asih/f @ Kusif… Macam2 gelaran.. hehe..Yang paling manja & paling suka melawan. Kita marah dia, dia marah kita balik!! Huhu…



Ketiga2nya memang sangat kusayang. Sape tak sayang anak kan?! Hopefully membesar menjadi insan yg berilmu, beramal soleh & sayangkan keluarganya.

CERITA SEMALAM

Semalam teringin sangat nak makan kek (home made punya). Aku pun bukak semua radas buat kek (macam radas makmal la plak…) & masak sebijik butter cake yg biasa2 je.. Alhamdulillah, jadi & sedap (puji diri sendiri lagi…ahaksss..) tapi tak ada gambar untuk diupload. Kek habis sebelum sempat gambar diambil. Kononnya la… :D

Masa sedang menyiapkan kek tu, si Hasif bising sangat2. Mulutnya berbunyi tak berhenti2. Sampai aku meninggikan suara kepadanya suruh dia berhenti. Entah kenapa duk buat lagu sendiri pun aku tak tahu. Tengah duk sibuk2 siapkan kek tu, tiba2 suara dia dah x ada. Keadaan sunyi je. Aku toleh ke belakang, nampak hasif yang tak berbaju sudah tertidur atas baby seat. Ala la la..kesiannya.. Nak tido rupanya. Tu yg bising sangat tu.... Settle semua, angkat dia ke tempat tidurnya. Lama dia tidur.. Kesian hasif, ibu marah2 ye…





Ngantuknya dia..

Salam mesra,





Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 komen:

siti rahayu said...

kadang2 (mungkin selalu jugak kot) kita jadi parent selalu nak marah kalau anak buat perangai. Dah tu bila tau hal sebenar mula lah rasa bersalah!x baper elok kan!

Azma said...

@siti rahayu tul tu mate. Nasib baik tak ditangankan..kalau ditangankan biasanya menyesal tu 2x ganda..yg sakit anak jugakk..

KLMari said...

Alolololo..comeynye terlelap kat kusi...hehehhe...Agaknyer Hasif penat tunggu ibu bake cake tu...Dia temankan ibu...:)

maza said...

salam gitew..

terima kasih kerana tepek gambar encem dan cun melucun anak2 ma kat sini.. hehhhe

Azma said...

@KLMari hik hik..temankan ibu sampai kena marah.. nsb baik menjadi kek ibu. Upah mkn kek byk2 tuk hasif..:)

Azma said...

@maza gambar tu cantik..so ma tepekkan la kat sini. Sambil2 iklankan part time abg maza tu..hihi..

ieda said...

salam...sama laaa...hbby saya pun takde...malam td meeting.pk 1 pg baru balik.mlm ni meeting lagi...tak tau pk berapa balik...tp anak2 tak penah nak tanya pun..
hasif sama la dgn nabila...kita marah dia,dia marah balik...tapi dia punya marah lagi panjang drp kita...sabar jelah.

Azma said...

@ieda Anak2 saya ni rapat ngan ayah diaorg,tu yg asyik bertanya je.. ibunya plak garang cam singa..hehe..
Uishh..garang jugak nabila ye.. (garang + sweet ye nabila!!)